Σκουρτανιώτου 4, Θήβα. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2262023660 email: kynsthiv@otenet.gr

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

        Την Κυριακή 21 Αυγούστου 2011 ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θηβών, το Δασαρχείο Θηβών και οκτώ Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες μετέβησαν στην Κωπαΐδα κοντά στην Αλίαρτο και έκαναν ελέγχους σε κυνηγούς που έφευγαν από την περιοχή, μετά το πέρας του κυνηγίου.
       Έγιναν δεκάδες έλεγχοι χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις. Όλοι οι κυνηγοί δέχθηκαν τον έλεγχο χωρίς αντιρήσεις, γνωρίζοντας ότι οι Ομοσπ. Θηροφύλακες έχουν δικαίωμα ελέγχου και στους κυνηγούς και στα αυτοκίνητα.
     Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θηβών ευχαριστεί τους υπαλλήλους του Δασαρχείου Θηβών, καθώς και τους Ομοσπ. Θηροφύλακες από Βαθύ, Ψαχνά, Μαρούσι και Λιβαδειά για τη μεταξύ τους συνεργασία.

     













Στις 26 Οκτωβρίου 2011 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυνηγετικού Συλλόγου Θηβών μαζί με τον Ομοσπ. Θηροφύλακα Μήτρου Ευάγγελο μετέβησανστην Παραλίμνη Βοιωτίας για περιπολία ελέγχου κυνηγών. Εκεί διαπιστώθηκε ότι κάποιοι κυνηγούσαν με μηχανοκίνητο πλωτό μέσο (φουσκωτό σκάφος με μηχανή).
      Ζητήθηκε η συνδρομή του Δασαρχείου Θηβών και μετά από δύο ώρες παρακολούθησης οι κυνηγοί βγήκαν στην όχθη της λίμνης όπου είχαν το αυτοκίνητό τους.
     Μετά τον έλεγχο που τους έγινε κατασχέθηκαν τα μέσα παράνομου κυνηγίου: το φουσκωυτό σκάφος με τη μηχανή, το κυνηγετικό όπλο με διόπτρα καθώς και τα θηράματα.

     Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.